پرستاري بعد زالو درماني
در صورت اطمينان از عدم خونريزي بيمار ترخيص شود .
به همه بيماراني که ترخيص مي شوند آموزش و توصيه هاي لازم جهت کنترل محل زالو درماني از نظر خونريزي داده شود.
پانسمان 2 تا 4 روز پس از زالو درماني تعويض مي شود و تعويض آن تا اين مدت ضروري نمي باشد .
پس از گذشت اين زمان پانسمان را باز کرده و محل ضد عفوني و شستشو مي شود .
( متذکر مي گردد در موارد ضروري يا وقوع خونريزي يا نياز به بررسي عفونت محل ، عفونت محل ، پانسمان در هر زمان مي تواند باز يا تعويض گردد .)
در افرادي که تحت نظر زالو درماني مکرر قرار مي گيرند بايد مرتبا هموگلوبين اندازه گيري شود.
موقع باز کردن پانسمان ، چنانچه گاز پانسمان به محل چسبيده است آنرا با آب جوشيده ولرم يا سرم فيزيو لوژي خيس کرده تا به ملايمت از محل جدا شود .
از يک روز قبل تا يک هفته بعد از زالو درماني حتي الامکان بيمار از استعمال آب سرد ، هواي سرد و حموضات (ترشيجات ) بپرهيزد و نيز از مصرف اغذيه گرم روي محل قرار داد .
طبق توصيه هاي کتب . منابع طب اسلامي ايراني در صورت درد ، تورم يا خارش در محل زالو درماني ، مي توان ضماد زردچوبه کوبيده الک شده با آب گرم روي محل قرار داد .
چنانچه بعد از زالو درماني آب روي محل ريخته شود ، زخم ايجاد مي کند .
زالو علاوه بر اين كه بيماري هاي پوستي مثل : اگزما ، قارچ ، آلوپسي ها و … را درمان مي كند . نقش بسيار مهمي در زيبايي پوست دارد ، هر نوع تيرگي در پوست از نظر طب طبيعي و سنتي به دليل افزايش سودا و صفراي است و يا به عبارت عاميانه تر ناشي از كثيفي خون است ، درمان از اين طريق باعث دفع خون كثيف و يا همان سودا مي شود ، كه اين کار بوسيله نقش خونخواري اين موجود انجام مي شود ، اما بزاق اين جاندار با افزايش جريان خون در سطح پوست (بخصوص خون سالم و روشن) كه بهترين غذاي پوست است ، باعث شفافيت و زيبايي پوست مي شود كه اين كار بوسيله بزاق اين موجود که در هنگام گزش وارد بدن فرد مي گردد، انجام مي گيرد .
تاثيرات شگفت انگيز زالو درماني بر بيماري ها بعنوان درمان با يکي از روش هاي درماني سنتي در عين حالي که مي تواند مفيد باشد، عوارضي نيز در پي دارد.
به گزارش خبرگزاري موج، در يک دهه اخير رجوع به طب سنتي و استفاده از داروهاي گياهي در بين مردم شيوع بيشتري پيدا کرده است. در واقع مردم با بازگشت به شيوه هاي قديمي درمان و پيشگيري تلاش دارند از آثار و عوارض منفي داروهاي شيميايي دور بمانند و اين مساله پس از انتشار تاثيرات منفي داروهاي صنعتي و شيميايي صورت گرفت.
تا قبل از آن مردم به قرص، شربت و آمپول هايي که در توليد انبوه وارد بازار مي شد به چشم ابزاري نگاه مي کردند که مي توانست در کوتاهترين زمان، درد و يا مشکل جسمي آنها را مرتفع سازد. ولي با گذشت زمان و آشکار شدن عوارض هر يک از داروها و پناه بردن به داروهاي جديد براي درمان عوارض قبلي ها، نگاه به درمان هاي سنتي رونق گرفت. لذا عطاري ها و فروشگاه هاي عرضه کننده گياهان دارويي پر از مشتري شد.
در هيمن راستا، زالو درماني يکي از اشکال سنتي درمان، مورد توجه ويژه مردم و پزشکان قرار گرفته است. در طب قديم ايران طبيبان معروفي مثل ابن سينا، جورجاني و عقيلي از سه روش خون گيري به نام هاي فصد، حجامت و زالو انداختن براي درمان بيماري ها استفاده مي کردند. تاکنون 600 نوع زالو شناسايي و کشف شده است که فقط 15 نوع از آن ها در طب پزشکي کاربرد دارند، زيرا زالو درماني اثرات درماني فوق العاده اي دارد و البته ساير زالو هايي که در درمان بکار گرفته نمي شوند چه بسا بيماري زا و خطرناک هستند.
زالو درماني در درمان چه بيماري هايي مفيد است؟
با توجه به آثار اثربخش زالودرماني، بيمارستان ها و مراکز پزشکي مخصوصي براي اين کار تاسيس شده است.
1.جراحي هاي زيبايي
تحقيقات نشان داده است معمولا بعد از جراحي هاي زيبايي صورت استفاده از زالو درماني نتيجه جراحي را بهتر مي کند. هم اکنون در بعضي از کشورها بعد از جراحي بيني، پيشاني، سينه، گونه و انگشتان دست و پا از زالو درماني استفاده مي شود تا مانع از تشکيل ه هاي خون شده و گردش خون بهتر و طبيعي تر در بافت لطيف تازه جراحي شده جريان يابد.
2.رفع ريزش مو
بعضي از پزشکان از زالو درماني براي رفع ريزش مو استفاده مي کنند. چون زالو باعث مي شود جريان خون بيشتري در کاسه سر ايجاد شود و موها تغذيه شده و پرپشت شوند.
3.بيماري هاي قلبي
افراد مبتلا به بيماري هاي قلبي پس از زالو درماني گردش خون بهتري دارند در نتيجه از گرفتگي عروق و عوارض ناشي از آن جلوگيري مي شود. در واقع زالو يک آنژيوي طبيعي است.
4. سرطان
بررسي بازدارنده هاي پلاکت هاي خوني و بزاق دهان زالو نشان داد که هر چند اين روش براي بيماران مبتلا به سرطان خون توصيه نمي شود، ولي براي سرطان ريه بسيار مناسب است. حتي آزمايشي بر روي موش ها نشان داد تزريق بزاق زالو مانع از تشکيل تومور مي شود.
5.ديابت
افراد مبتلا به ديابت بخصوص با پيشرفت بيماري دچار مشکلات متعدد مثل بيماري رگ هاي خوني مي شوند که مانع از گردش جريان خون در عضوها و بافت هاي بدن شده گاهي منجر به قطع عضو مي شود. اينجاست که زالو به کمک بيماران ديابتي مي آيد و با ايجاد گردش خون بهتر مانع از بين رفتن بافت مي شود.
عوارض زالو درماني
زالو درماني يکي از راحت ترين و کم عارضه ترين روش هاي درماني به شمار مي رود. با اين حال ممکن است عوارضي پس از اين شيوه درمان نيز بروز يابد.
- خونريزي زياد از محل گزش بهويژه در شرايطي که تعداد زالوهاي استفاده شده زياد باشد از شايعترين اين عوارض است. بهعنوان مثال درصورتي که از 20 زالو بهطور همزمان استفاده شود مقدار خوني که از بدن بيمار خارج ميشود ممکن است کم خوني ايجاد کند. بنابراين براي جلوگيري از کم خون شدن به دليل حساس بودن بدن شما بهتر است که از زالو درماني استفاده نکنيد و روش هايي جايگزين را براي درمان استفاده نماييد. افرادي که بيماري خون مبتلا هستند همانند افراد مبتلا به هموفيلي اين موضوع اهميت دارد که پيش از هر نوع درماني مشکل خود را به پزشک خود اطلاع دهيد.
- اگر زالوها در محيط آلوده رشد يافته باشند، ممکن است سبب انتقال بيماري باکتريايي شوند. به همين دليل بايد از آلوده نبودن زالوها کاملا مطمئن شد.
- يکي از ديگر عوارض زالو درماني استفاده از اين درمان نزد افرادي غير متخصص مي باشد. در حقيقت هميشه افرادي وجود دارند که تنها براي استفاده از سود و مزاياي اين نوع درمان هاي به ظاهر ساده بدون هيچ اطلاعي دست به کار مي شوند. آنها از بين دو گروه زالوها از نوع غير درماني آن استفاده مي کنند. زالوها مي توانند به دو صورت وجود داشته باشند زالوهايي که درمان مي کنند اما زالوهايي که سم وارد بدن مي کنند. افراد غير متخصصا توانايي تشخيص اين نوع از زالوها را ندارند و به همين دليل حتي مي توانند مرگ را نيز به دنبال داشته باشند. سعي کنيد تا از مراکز مطمئن و در نظر افراد خبره اين کار را انجام دهيد تا به جاي سلامتي به بيماري مبتلا نشويد.
چه افرادي نبايد زالو درماني کنند؟
1.بيماران گوارشي
افراد مبتلا به اين بيماري کم کردن خون بدن برايشان مضر و داراي عوارض است؛ افرادي که به نفخ معده، يبوست و امثال آن دچار هستند درمانهاي حجامت و زالو درماني براي آنها ممنوع است و ضعف معده آنها را تشديد ميکند.
2.سرد مراج ها
افراد سرد مزاج هستند کساني که بدنشان در مقابل هوا، آب و خوراکي سرد مقاومت ندارد. لذا زالو درماني براي اين گروه ممنوع است.
3.افراد کم سن و سال
افراد زير سال هم نبايد از اين شيوه استفاده کنند.
4.ن باردار
نکات ضروري در زمان استفاده از شيوه زالو درماني
1.حساسيت به زالو از موارد بسيار نادر ولي محتمل است.
2.در دوران قاعدگي نيز از اين شيوه درماني استفاده نشود.
3. افراد مبتلا به مشکل خود ايمني نبايد از زالو درماني استفاده کنند.
4.اگر فردي مبتلا به بيماري باشد که به واسطه آن با مشکل انعقاد خون روبهرو است بايد اين مسئله را با درمانگر خود حتما مطرح کند.
مي ,زالو ,درماني ,خون ,، ,درمان ,زالو درماني ,مي شود ,از زالو ,مبتلا به ,از اين ,زالو درماني استفاده
درباره این سایت